Ζυμαρικά με κρέμα αρακά και μπέικον της Κατερίνας

1 ώρα

ευκολο

4-6 μερίδες

Πεντανόστιμη συνταγή  ζυμαρικών με κρέμα από αρακά και μπέικον… Πανεύκολη, απλή και πολύ γρήγορη στην εκτέλεση!

Ζυμαρικά με κρέμα αρακά και μπέικον - συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 400-500 g Κατεψυγμένο αρακά
  • 1 Μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά λίγο νερό, για να μαλακώσει το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • 200-300 g Παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 Φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Μια χούφτα φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
  • 100 g βούτυρο, σε κυβάκια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ένα πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας όπως βίδες, πένες, ριγκατόνι, φαρφάλες.. (ό,τι προτιμάτε)
  • Λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Χωρίς Αξιολόγηση

Οδηγίες

1.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τον αρακά για 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, τον σουρώνετε, τον περνάτε από παγωμένο νερό, για να μην χάσει το χρώμα του και τον αφήνετε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
2.
Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
3.
Kρατάτε μια χούφτα αρακά για το σερβίρισμα και ρίχνετε τον υπόλοιπο αρακά μαζί με τα λαχανικά που έχετε σοτάρει σε ένα μούλτι, προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιείτε. Περνάτε από ψιλή σίτα για να έχετε καλύτερη υφή στην κρέμα σας.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
4.
Βράζετε τα ζυμαρικά σας σε αλατισμένο νερό πάντα al dente, τα σουρώνετε και κρατάτε οπωσδήποτε ζωμό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να δέσετε στο τέλος καλύτερα τη σάλτσα σας.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
5.
Kαβουρδίζετε το φιλέ αμυγδάλου και το κρατάτε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
6.
Ψιλοκόβετε το μπέικον, το σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
7.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα φαρδιά, ρίχνετε την κρέμα από τον αρακά, 2 κουτάλες περίπου από τον ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά, 150-200 g παρμεζάνα τριμμένη και βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
8.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, το μπέικον, τον αρακά που έχετε φυλάξει, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δένετε την μακαρονάδα σας. Αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία, συμπληρώνετε από τον ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά σας.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
9.
Φέρνετε 2-3 στροφές στο τηγάνι σας, ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις μέχρι να χυλώσει ωραία η σάλτσα σας.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
10.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα, καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!
Σημείωση ως ολοκληρωμενου

Σημειώσεις

Προτείνεται 4-6 μερίδες

Αφήστε μια απάντηση