Νηστίσιμες πατατοκροκέτες με τσάτνεϊ ντομάτας της Κατερίνας

1 ώρα και 30 λεπτά με 2 ώρες

ευκολο

4-6 μερίδες

Αυτές οι λιχουδιές αρέσουν σε όλους… Νηστίσιμες πατατοκροκέτες με πικάντικο τσάτνεϊ ντομάτας!

Νηστίσιμες πατατοκροκέτες με τσάτνεϊ ντομάτας - συνταγή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

  • 4-5 Πατάτες μεγάλες
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 Γερή πρέζα σκόνη σε σκόρδο
  • 1 Γερή πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αρωματικά βότανα όπως άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένα
  • 2-3 Κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
  • Ιαπωνικό πάνκο, γαλέτα δηλαδή (αλλιώς τριμμένη φρυγανιά)
  • Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΤΝΕΪ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • ½ Κιλό ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 Φρέσκες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • 1 Πρέζα κουρκουμά
  • 1 Πρέζα κύμινο
  • 150 ml Λευκό ξύδι
  • 3-4 Κουταλιές της σούπας, καστανή ζάχαρη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χωρίς Αξιολόγηση

Οδηγίες

1.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Πλένετε σχολαστικά τις πατάτες σας και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι για να δείτε αν έχουν βράσει.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
2.
Τις στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε ελαφρώς να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο λαχανικών. Αν δεν έχετε μύλο λαχανικών, πολύ απλά τις πατάτε με ένα πιρούνι.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
3.
Στη συνέχεια παίρνετε μια μεγάλη μπασίνα και ρίχνετε μέσα τις πατάτες που έχετε πολτοποιήσει, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, την μουστάρδα, τα φρέσκα αρωματικά, το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο οι πατάτες να μην είναι ζεστές αλλά χλιαρές, για να μην κολλάει η ζύμη.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
4.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποκτήσετε μια ωραία ζύμη χωρίς να κολλάει, πλάθετε σε μικρές πατατοκροκέτες.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
5.
Ετοιμάζετε το αλεύρι, το γάλα και το πάνκο για να μπορέσετε να πανάρετε τις πατατοκροκέτες.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
6.
Περνάτε τις πατατοκροκέτες πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το γάλα αμυγδάλου και τέλος από το ιαπωνικό πάνκο.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
7.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο ή σπορέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζετε τμηματικά της πατατοκροκέτες. Μην το παρακάνετε με το τηγάνισμα, γιατί θα αρχίσουν να ανοίγουν. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζετε σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
8.
Σερβίρετε τις πατατοκροκέτες ζεστές μαζί με το τσάτνεϊ ντομάτας.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
9.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΣΑΤΝΕΪ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Πλένετε όλα σας τα λαχανικά σχολαστικά και τα ψιλοκόβετε.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
10.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις ντομάτες. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
11.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές τσίλι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
12.
Μόλις μαραθούν τα λαχανικά συνεχίζετε με τα μπαχαρικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καστανή ζάχαρη και τέλος σβήνετε με το λευκό ξύδι.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
13.
Χαμηλώνετε την εστία, προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να χυλώσει το τσάτνεϊ ντομάτας.
Σημείωση ως ολοκληρωμενου
14.
Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε τη γεύση.
Καλή σας όρεξη!
Σημείωση ως ολοκληρωμενου

Σημειώσεις

Προτείνεται 4-6 μερίδες

Αφήστε μια απάντηση